Arany minősítés

2022.09.22. 11:00

Szép sikert arattak a sümegi hastáncosok

A Sümegi Hastánc Egyesület kezdő csoportja a közelmúltban a II. Dinasma Hastánckupán Kajászón ért el szép eredményeket.

Tóth B. Zsuzsa

A Sümegi Hastánc Egyesület kezdő csoportja remekelt a II. Dinasma Hastánckupán Kajászón

Forrás: egyesület

A versenyen rengeteg tehetséges táncos mutatta be tudását a héttagú szakmai zsűri előtt. A sümegi egyesületben táncoló lányok, akik alig egy éve járnak lelkesen az órákra, idén már második versenyükön vannak túl – tudtuk meg Mikola Nikolettától, a csoport oktatójától, aki koreográfus és a Sümegi Hastánc Egyesület elnöke.
Májusban Vépen arattak nagy sikert: kezdő kategóriában arany minősítést szereztek és kategóriagyőztesek lettek, valamint kaptak egy különdíjat a szakmai zsűritől, a verseny legjobb csoportjának járó kupát. 
A kajászói versenyen már több számmal is indultak, lelkesen készültek az újabb megmérettetésre. Először a gyerek és junior kategóriákat bírálták, Stefanics Eszter szólótáncával arany minősítést szerzett. A felnőtt kategóriák közül felnőtt 1. kezdő kategóriában Tar Bianka ezüst minősítést szerzett, Fehér Katalin felnőtt 2. kezdő kategóriában bronz minősítést kapott. A szólók után a csoportos koreográfiák voltak soron, itt Csató Boglárka és Illyés Mónika duója arany minősítést kapott, majd a hatfős csoportkoreográfiákban mindkét számmal arany minősítést szereztek a lányok

Forrás: egyesület

Reményeik szerint a sikersorozat folytatódik, hiszen a versenyen nyertek egy nevezést a november végi Tahmina országos hastáncversenyre.
A csoport tagjai: Csató Boglárka, Fehér Katalin, Illyés Mónika, Pintér Veronika, Stefanics Eszter, Tar Bianka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában