Az ünnep fényei

2022.12.23. 11:30

Karácsonyi csodavilág Kislődön

A 20 esztendős Martin évek óta feldíszíti házukat a településen. Ezekben a hetekben sokan a csodájára járnak a karácsonyi fényekben úszó otthonuknak.

Juhász-Léhi István

Fotó: Gyarmati László

Az édesanya, Máhlné Kovács Beáta a Naplónak elmondta, öt esztendeje költöztek Ajkáról Kislődre, és Martinnak kisgyermekkorától a karácsonyi fények voltak az álmai, a vágyai, ám az ajkai panelban arra nem igazán volt lehetőség, hogy ünnepi díszbe öltöztesse az épületet. Elárulta, korábban több városban is jártak azért, hogy az ünnepi fényeket csodálják. Martin akkoriban kijelentette: ha sikerül családi házba költözniük, ő bizony szeretné fénybe "önteni" azt. Ez öt éve azóta minden évben így van, egyre több fényfüzér, a téllel és a karácsonnyal kapcsolatos égősor kerül decemberben kislődi otthonukra. Martin igyekszik nem a családi kasszát terhelni mindezzel, hiszen az ösztöndíjából és a fizetéséből fedezi a kiadásokat, tudtuk meg az édesanyától, aki elárulta azt is, esztergályosnak tanult fia, aki immár ács végzettséggel is rendelkezik. 

Visszatérve a fényekre: az idei ünnepekre - mondhatni - teljes pompájában ragyog a ház, ami nem giccses, a hideg és a meleg színek kiegyenlítik egymást Martin művén, amit az apukájával szereltek fel hétvégente. - Nem azért csinálta a fiam, mert gazdagok lennénk, vagy hogy nagyzoljunk, nem. Martinban hatalmas a szeretet, és egyszerűen az embereknek akar örömet okozni ezzel - mondta Máhlné Kovács Beáta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában