Érmek az országos versenyről

2022.12.06. 18:30

Remekeltek a sümegi hastáncosok

A Sümegi Hastánc Egyesület kezdő csoportja érmekkel tért haza a Tahmina Országos Hastáncversenyről.

Tóth B. Zsuzsa

A sikeres sümegi hastánccsoport tagjai: Csató Boglárka, Fehér Katalin, Illyés Mónika, Pintér Veronika, Stefanics Eszter, Tar Bianka

Forrás: egyesület

A sok tehetséges táncos fellépő szakmai zsűri előtt méretett meg, az egy éve hastáncot tanuló lányok idén már a harmadik versenyükön szerepeltek.  Májusban Vépen arattak nagy sikert, ott kezdő kategóriában arany minősítést szereztek, és kategóriagyőztesek lettek, valamint kaptak egy különdíjat, a verseny legjobb csoportja kupát. A Kajászói II. Dinasma hastáncversenyen már több számmal indultak, négy arany, egy ezüst és egy bronz minősítéssel tértek haza. 
Legutóbb Budapesten, a Tahmina versenyen junior kategóriában Stefanics Eszter szólótáncával ezüst minősítést szerzett, Tar Bianka és Csató Boglárka felnőtt amatőr kategóriában arany minősítést érdemelt ki, Fehér Katalin felnőtt amatőr kategóriában bronz minősítést kapott. Csató Boglárka és Illyés Mónika duójának produkciója arany minősítést ért, majd a hatfős csoportkoreográfiákból egy arany és egy ezüst minősítéssel tértek haza a lányok, akik egyben kategóriagyőzelmet is arattak. Nagyon sok ajándékkal kedveskedtek a csoportnak, amelyek között ismét volt a versenyen nevezési kedvezmény, így reményeik szerint jövőre sem áll meg a sikersorozat.

Forrás: egyesület

A csoport oktatója, koreográfusa és a Sümegi Hastánc Egyesület elnöke Mikola Nikoletta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában