Hurrá, bringázunk!

2023.04.27. 15:00

Ingyenes kerékpáros vetélkedő hagyományteremtő céllal

Hurrá, bringázunk! címmel először rendeznek olyan kétnapos, gyermekeknek és családoknak szóló bringás hétvégét június elején a balatonfüredi Forrás Sportparkban, ahol különböző nehézségű és szórakoztató ügyességi pályákon vetélkedhetnek három- vagy négyfős, önszerveződő, általános iskolás gyermekekből álló csapatok.

Marton Attila

Ügyességi pályákon is haladnak majd a résztvevők

Forrás: egyesület

A programot hagyományteremtő céllal a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület szervezi meg, az esemény helyszíne a kapuit rövidesen megnyitó balatonfüredi Forrás Sportpark lesz, amely az ország legnagyobb bringaparkja. A Hurrá, bringázunk! elnevezésű programot a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. támogatja, az egyesület szakmai partnere a Balaton-felvidéki Kerékpáros Egyesület. 

Pálmai Zita, a Veszprém Megyei Diáksport Egyesület elnöke elmondta, a rendezvényt a június 3–4-ei hétvégén szervezik meg azzal a céllal, hogy a versenysportok mellett nyissanak a szabadidősport felé is. Kiemelte, a program nem verseny, hanem közösségépítő és egyúttal képességfejlesztő ügyességi kerékpáros vetélkedő. Az eseményre ingyenesen lehet regisztrálni a rendezvény honlapján. A szervezők a programra három- vagy négytagú csapatok jelentkezését várják. A résztvevők három korcsoportban indulhatnak a vetélkedőben: 6–8 évesek, 9–11 évesek és 12–15 éves korosztály. Fontos kikötés azonban, hogy minden csapatnak lesz egy felnőtt csapatkapitánya. A rendezvény résztvevői három ügyességi pályán, egy gyorsasági pályán, valamint egy emelkedőn mérik össze tudásukat. 

A vetélkedő hozzájárul ahhoz, hogy a részt vevő gyermekek megszerezzék a biztonságos hétköznapi kerékpáros közlekedéshez szükséges tapasztalatokat – hívta fel a figyelmet Pálmai Zita. A csapatok állhatnak családi, baráti társaságok tagjaiból, de képviselhetnek intézményeket vagy településeket is. Az egyesület elnöke elmondta, a hagyományteremtő programot a jövőben szeretnék minden évben megismételni, valamint hosszú távon egy modellként képzelik el: szeretnének minél több iskolában kerékpáros programot tartani, amitől azt remélik, sok diák kezd el kerékpározni és sajátítja el a biztonságos bringázás alapjait. 

A júniusi programnak több felvezető eseménye lesz. Az elsőt május 7-én, vasárnap 10 és 14 óra között tartják a Forrás Sportparkban, majd május 20-án, szombaton 11 és 15 óra között ismét lehetőségük nyílik a családoknak, gyermekeknek kipróbálni a pályát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában