Megnyugtató hang, szép látvány

2023.04.21. 09:00

Újra csobog az Aranyos-patak (videó)

Már február elején is örömmel számoltunk be róla, hogy a januári nagyobb csapadékmennyiség nyomán újra csobogtak a tavaly nyári aszályban kiszáradt bakonyi patakok, a Cuha, a Gaja, a Gerence, az elmúlt napok tartós esőzései során pedig megint jobban megteltek medreik, többen kirándulásaik során megörökítették a kellemes, megnyugtató hangot, a szép látványt.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita/Napló

Ezúttal videófelvételt lapunk Cseszneken készített az Aranyos-patakról a Kőmosó-árok közelében, amely kedvelt túrázóhely, a vasalt utakon többen vállalkoznak itt sziklamászásra. S a szurdokvölgy alján is van víz, fotóinkon ez látszik, és az Aranyos felett átvezető hídról készítettünk még fényképeket. A séta során sokadszor megcsodáltuk a várat, a kisebb virágokat ugyancsak. 

Olvasóinkat arra kérjük, ha készítettek kirándulásaik közben szép fotókat a csobogó bakonyi patakokról, küldjék el szerkesztőségünknek a [email protected] e-mail címre, szívesen közzétesszük azokat internetes oldalunkon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában