Díjak

2023.07.24. 15:08

A világ Herendre figyelt: porcelán trófeákat adtak át a Formula-1 Magyar Nagydíjon

Herendi porcelán trófeákat adtak át a Forma–1 győzteseinek a Hungaroringen az elmúlt hétvégén, ugyanis a Magyar Nagydíj szervezői ebben a versenyszezonban ismét a Herendi Porcelánmanufaktúrára Zrt.-t bízták meg azzal, hogy tervezze meg és készítse el a magyar verseny győzelmi trófeáit - közölte lapunkkal a társaság.

Kovács Erika
Forrás: Heredi Porcelánmanufaktúra Zrt.

Az mondták, a trófeák neoklasszicista stílusúak, formájuk az ókori vázák alakját idézik, rajtuk a Hungaroring pálya sziluettje látható. Idén egy különleges, a mesterfestők által készíthető mintát választottak. Ez ezervirágos dekoráció, amely brokátszerűen szövi át a hófehéren ragyogó porcelánfelületet. A virágzó ágak szövevényében helyezkedik el a repülő paradicsommadár, amely a légies könnyedségre, a repülésre, a gyorsaságra utal. A minta eredete a 19. századra tehető, színe egyedi herendi purpur, és nemesfémmel, 18 karátos matt arannyal díszítették. Ebben a színvilágban a trófeák kizárólag a legjobb Formula 1-es pilótáknak és csapatoknak, illetve a főszponzor tiszteletére készültek. A futamon átadtak herendi dísztálakat is, melyeken a mívesség tovább nemesedik a tál szélén látható áttört szegéllyel. Ez porceláncsipke, mely egy speciális herendi porcelán készítési technika. 

Forrás: Heredi Porcelánmanufaktúra Zrt.

A trófeákat kézi munkával, hat hónap alatt készítették el, kizárólag az idei magyar futamra és mindegyik darab egyedi remekmű. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában