Kaszkadőrmotoros bemutató

2023.08.15. 16:00

Benézett az őrület Várpalotára (galéria)

Herczeg Balázs „Mókus” 14 éves kora óta motorozik, a kaszkadőrmotorozást (stunt-riding) évtizedek óta űzi. Hazai és nemzetközi terepen is elismert név a szakmájában. Sok edzés, napi 2-3 bemutató tölti ki a napjait.

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Kapcsolata a motorral káprázatos. Motorozik egy keréken (legyen az hátsó vagy első), fordítva felülve, fekvőtámaszozva, kézen állva, a tankon fél lábon, vagy akár egy létrát rögzítve a motorra, és azon felmászva, a magasban – mindezt természetesen menet közben. A bemutatón teljesen átszellemül. Együtt él a géppel és a közönséggel. Egyénisége szemmel láthatóan mindenkit magával ragad. A legtöbbet kihallott szó a nézők soraiból: őrült! (Nyilván a szó nemes értelmében.)

Magától értetődően ezzel kezdtem a rögtönzött beszélgetést:

- Mindig ilyen őrült voltál?

- Ilyen a bemutató.

- És te magad milyen vagy?

- Nagyjából én is pont ilyen. (Nem lep meg, ezért kérdeztem – a szerk.)

- Mi az, ami hajt?

- Szeretem csinálni. Szeretem a motorozást. Sokat gyakorolok. Ilyen egy show, ezt az őrületet hozza magával. Nincs két egyforma bemutató – mindig pályafüggő. Sok minden meghatározza, hogy mennyire csinálsz jó show-t.

- A közönség mennyit számít?

- Sokat tesz hozzá. Itt ma remek volt a közönség!

- Motorozol közúton?

- Nem, csak zárt pályán.

- Köszönöm, további sok sikert!

Aztán már megy is tovább nagyon készségesen fotózkodni, beszélgetni a rajongókkal. Mindenkihez van egy kedves szava, aki mellé lép. Egyénisége a pályán és azon túl is végtelenül szimpatikus.

Fülöp Ildikó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában