Muskátli

2023.08.08. 16:00

Elárultak egy egyszerű trükköt – az eredmény meglepő

Nagyon jó példa a fotón szereplő virág arra, hogy – bár legyen akármilyen hűvös, csapadékos, szélsőséges a nyarunk –, lehet gyönyörű muskátlikat nevelni egy erkélyen is, nem kell ahhoz nagy kert.

Benkő Péter

Egyszerű trükkel pótolható a szerves tápanyag Fotó: Benkő Péter

A muskátli a maga nemében megosztó dísznövény, akik kedvelik, rengeteg időt szentelnek nevelésüknek, akik meg nem, hát ők másfajta növényekkel kísérleteznek, de muskátlival nem. A Dél-Afrikából származó virág természetesen imádja a napfényt, s úgy érzi jól magát, ha naponta, de kétnaponta feltétlenül megkapja a kellő vízmennyiséget. A fagyot nem állja, ezért teleltetni kell, na de hol van az még?!

A fotón látható növények idén már sokadszor borultak virágba, igaz, ehhez megkapják a tápanyag-utánpótlást, egyrészt tápoldattal, másrészt a lehullott, megszáradt leveleik „újrahasznosításával”. Nem dobják el gazdáik azokat, hanem szépen összeaprítják, és azzal trágyázzák a földet, így nem szükséges évente újra és újra virágföldet beszerezni. Lényegében a muskátli trágyázza magát, saját lebomló szerves anyagával. Ügyes volt, aki kitalálta és ügyes, aki így gondozza, körforgásban visszaadja a természetnek kicsiben is, ami természetes és tápláló. Bár olyanok is vannak, akik a kávézaccra esküsznek. Ők sem tévednek, az eredmény szemmel látható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában