Helyi életstílus

2023.08.16. 21:00

Kenyérdagasztás, pajtaműterem, felolvasódélután és retró diszkó Lókúton

A Mi kenyerünk elnevezésű kétnapos rendezvényt augusztus 19-én és 20-án tartják meg Lókúton.

Rimányi Zita

Hogy milyen is egy jó kenyér? Először is tápláló. Aztán ízletes. Benne vannak a nyár ízei. No meg mindannyian kicsit mást érzünk ki belőle. A jó kenyér nem csak a testünket táplálja, hanem felidéz bennünk emlékeket, akár kamaszkorunk zsíroskenyeres bulijait, akár a nagymamánál kapott uzsonnát. Egy kicsit ilyen ez a program is. Mindenki mást haraphat belőle, és mindenki más ízt érez majd benne – fogalmazták meg invitálójukban a szervezők.

Szombaton 10 órakor kezdődik a kenyérdagasztás és a sütés, s megtekinthető a PajtArt nyitott műterem, irodalmi felolvasódélutánt tartanak benne. Ringlis, ugrálóvár várja az érdeklődőket a sportpályán, 14 órától tartanak bográcsozást, főzőversenyt családoknak, baráti társaságoknak, 19 órakor kezdődik a retródiszkó. Vasárnap ugyancsak látogatható a PajtArt nyitott műterem, 13.30-kor kezdődik a szentmise, utána lesz a falu kenyerének megáldása és az ünnepi megemlékezés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában