Kicsi, szürke, de a miénk, nekünk is van egy azonosítatlan ufónk

2023.08.09. 07:00

Repülő csészealjszerűség a cseszneki vár felett

A bakonyi erődítmény őrtornyát akartam megörökíteni, de belerondított valami a képbe, szárnyas csészealjszerűség. Mondhatjuk, hogy ufó, ugyanis ez az angol betűszóból származó kifejezés azt jelenti, hogy azonosítatlan repülő tárgy.

Rimányi Zita

A bakonyi erődítmény őrtornyát akarta megörökíteni újságírónk, de belerondított valami a képbe, rovarra tippelünk Fotó: Rimányi Zita

Igazából először bosszantott az elrontott fénykép, aztán érdekességnek tartottam. Az ufóészlelés Amerikában gyakoribb, de nekünk is lehet egy ufónk. Kicsi, szürke, de a miénk. A tengerentúlon a legtöbb esetben kiderül, hogy csillagászati, meteorológiai, fizikai, optikai jelenségről vagy katonai repülő eszközről van szó. Persze a Pentagon, az USA védelmi minisztériuma sem tud minden esetet megmagyarázni, de még ez sem jelenti azt, hogy repülő csészealjat látott valaki, idegen civilizáció nyomait fedezte fel.  

Aktualitást az ad a témának, hogy az Egyesült Államokban nemrégiben a NASA, az űrhajózási hivatal ufó vizsgálóbizottsága nyilvános ülést tartott. Képviselőházi meghallgatáson pedig veteránok beszéltek ufóélményeikről, hallomásaikról. Ám az, hogy ezzel foglalkozik a kongresszus, még mindig nem jelenti azt, hogy valóság a földönkívüliek megjelenése, hogy bizonyosságot nyerhetünk arról, valóban megjöttek, csak nem akarnak mindannyiunkkal nyilvánosan kapcsolatba lépni. Pedig milyen izgalmas lenne! Ez is egy régi vágya az emberiségnek, akárcsak a repülés. 

Visszatérve a cseszneki repülő valamire, talán diszkosz, elhajított tányér vagy egy madár, mert szárnyszerűsége van és úgy tűnik, gyorsan mozog. Mi inkább rovarra tippelünk, de entomológus legyen a talpán, aki ebből a felvételből meghatározza a faját. Ha olvasóink ettől kapnak ötletet egy fikció, egy fantázián alapuló történet megírásához, esetleg a vár szelleméről, szívesen elolvassuk az alkotásokat. Egyébként az Egyesült Államokban már az ufót lecserélték, nem ez a megfelelő szóhasználat, hanem az UAP, ami korábban azonosítatlan légi jelenséget, egy ideje azonosítatlan rendellenes jelenséget jelent. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában