Zöld erőtérben hazatalál a lélek

2023.09.24. 14:00

Az önmagunkkal való találkozás helye Bakonybélben

A természethez közeli, azzal összhangban folytatott élet során kevesebb a lelki gond – ez a modern pszichológia tapasztalata. Az ősi népek életmódjához mégis aligha fogunk teljesen visszatérni.

Rimányi Zita

Fotó: Rimányi Zita 

A szerzetesek ebből tudtak megőrizni maguknak, másoknak is egy szeletet. Az arborétum a bakonybéli bencéseknél is a csenddel, azaz az önmagunkkal – nehézségeinkkel, elakadásainkkal, kétségeinkkel – való találkozás és az azzal való megküzdés helye.

A Szent Mauríciusz Monostor melletti arborétum változatos növényzete, az itt élők Isten-keresése, imádsága, életszemlélete spirituális erőteret ad. Ebben a közegben minden adott, hogy hazataláljon a lélek. Képeink csak ízelítőt adnak a Gerence-patak melletti rész ösvényeiből, mutatják a boltívbe hajló bokrokat, a nyilakban tűnő elszáradt faágakat, a som fokozatosan pirossá beérő termését, az avarban szerényen megbújó ciklámeneket, a különleges berkenyéket, izsópokat, halványlila, finom szirmokat, havaszöld leveleket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában