Összeakasztott agancsok, zöldruhás ájtatosság és lenyűgöző csáphosszúság Ajkán

2023.09.03. 10:00

Látott már szarvasbogárharcot közelről?

Ideje megismerni ízeltlábú szomszédainkat! – írtuk lapunkban és ezzel biztosan egyetért ajkai olvasónk, Sidó Judit. Saját kertjében elképesztő fotókat készített cincérről, sáskáról, szarvasbogárról és elküldte azokat felhívásunkra.

Rimányi Zita

Forrás: Olvasónktól 

Sidó Judit számára nem mindennapi bogár a havasi cincér, s az biztos, hogy lenyűgöző a csáphosszúsága, eléri, meghaladhatja testhosszát. Szintén a kertjében sikerült lencsevégre kapnia az ájtatos manókat, azaz az imádkozó sáskákat. Mivel minden évben megjelennek körtefáikon a szarvasbogarak, amelyeket csodálatosaknak tart, kihasználta a lehetőséget és igyekezett minél több képet készíteni róluk. Azt is sikerült megörökítenie, ahogy harcoltak, azaz agancsszerű rágóikkal a párzást megelőző vetélkedés során a hímek összeakaszkodtak. 

Továbbra is várjuk olvasóink fotóit felhívásainkra, melyekben azt kértük, küldjenek nekünk csodálnivalókat, fura formájú felhőket, színes szirmú virágokat, finom szárnyú rovarokat, esetleg naplementéről, napfelkeltéről készült felvételeket, mert ideje jobban megismerni kis szomszédaink szépségeit, ideje ráismernünk, milyen érzéseket keltenek bennünk az égi látnivalók. Az a legjobb, ha megírják, a fényképükről mi jutott eszükbe. Azt kérjük, hogy mindenképpen írják bele a [email protected] címre postázott e-mailbe, megjelenhet-e a kép és a készítőjének neve lapunk felületein! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában