Érdemes egész évben felkeresni

2023.09.12. 11:30

Tombol még a nyár a Balatonnál!

Nincs vége a nyárnak, közel harminc fok a levegő hőmérséklete, a Balaton vize is nagyon kellemes, lehet nagyokat úszni, fürdőzni benne. A tónál élő, illetve dolgozó emberek azt mondták, szerencsésnek tartják magukat, hogy ebben a környezetben lehetnek, és arról beszéltek, érdemes egész évben felkeresni Balatont, amely mindig más arcát mutatja, és mindig gyönyörű!

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika/Napló

Alsóörsön, illetve az ottani strandon beszélgettünk az emberekkel, ezen a fürdőhelyen már nincs belépő, nyitva vannak a vendéglők, működnek a szolgáltatások. Skribek Anikó, egy kutyabarát vendéglő tulajdonosa nagyon fontosnak tartotta, hogy egész évben működjön a Balaton, amelyhez ő azzal járul hozzá, hogy mindig nyitva van. – Nagyon fontos, hogy az emberek a nyári szezon után is tudjanak enni, inni egy jót, jegyezte meg két férfi a híres Gyuri lángososnál. Kiemelték, a balatoni lángos meg hekk iránt nagy a kereslet. 

Heckenast Péter Budapestről utazott le néhány napra az alsóörsi nyaralójukba a Balaton kedvéért, amely szerinte egész évben gyönyörű. A mostani kiváló időben lehet úszni, napozni, ráadásul a strandon, amely egész évben nagyon szép és gondozott, már nincs belépő. Kozák Ilona és Kövecses Borbála Pomázról jöttek el a tóhoz egy csobbanásért. Örülnek a gyönyörű környezetnek, a kitűnő időnek – amely szerintük a nyarat idézi – és a kellemesen meleg víznek, amit ki is próbálnak, miután ettek egy finom lángost. A kápolnásnyéki Pap Csongor és felesége, Mariann három gyermekükkel, Dorkával, Kárival és Tivadarral a sümegi hotelból jöttek, és egy napot eltöltenek itt, mert a Balatont lenyűgözőnek tartják. A strandon fürdenek egy jót, és mennek a játszótérre. Egy angol lány úgy mondta, csodálatos a Balaton, ő biciklizni szokott, miközben gyönyörködik a látványban. 

Antal Bernadett hotelmenedzser szerint akkor lehet egész évben vonzani a vendégeket, ha a szálláshelyek a szobák mellett különleges csomagot kínálnak, például vacsorával, különféle gasztronómiai és egyéb programokkal. – A Balaton egész évben csodálatos, és minden évszaknak megvannak a szépségei – érvelt Revuczky Karion, egy balatonakarattyai vendéglő vezetője. Azt mondta, ma már az idegenforgalom minden területén alapvető a magas színvonal, csak így lehet vendégeket vonzani egész évben a tóhoz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában