Látott már ilyet? Tudja a magyarázatát?

2023.10.02. 08:00

Kör alakúra nőtt a fa ága az Eperjesen

Három tölgyfa közül a bal oldalin nőtt kör alakúra a faág – olvasónk pontosan leírja, hol található. Aki látott már hasonlót, vagy magyarázatot tud adni a jelenségre, kérjük, írja meg szerkesztőségünknek!

Rimányi Zita

,,Bakonyi kerékpártúra alkalmával láttam meg ezt az érdekesen, kör alakban visszanőtt faágat. Nagyon régóta erdőjáró vagyok, de eddig még hasonlóval sem találkoztam. Aki szeretné megnézni, könnyen megtalálhatja. Olaszfalunál, az Eperjes-hegyi tanösvény végénél, a Kőkapunál található egy pihenő és kilátópont. Innét el kell nézni az eplényi sípályák irányába és az előttünk lévő három tölgyfa közül a bal oldalin található a kör alakban növő ág. Itt az ősz, a legjobb idő a túrázásra. Mindenkinek, aki a természetet szereti és tiszteli, kellemes időtöltést kívánok a Bakonyban!" – írta szerkesztőségünknek Polgár Tibor.

Fotó: olvasó

Veszprémi olvasónk korábbi akciónkra reagált, most pedig őszi fotós felhívásunk szerint a legszebb és a legmókásabb faludíszítések képeit várjuk. Olvasóink olyan fényképeket küldhetnek november 30-ig, amelyeken megörökítik a települések tereire, útjai mellé, a házak portái elé készített szebbnél szebb és igazán ötletdús, mókás díszeket, az évszakra jellemző alkotásokat. Az a legjobb, ha megfogalmazzák, hogy a fényképükről, az adott kompozícióról mi jutott eszükbe. Azt kérjük, hogy a helyszínt és a lakhelyüket mindenképpen írják bele a [email protected] címre postázott e-mailbe, azt szintén, megjelenhet-e a kép és a készítőjének neve lapunk felületein! 

Frissítve

Megmutattuk olvasónk fotóját egy szakértőnek, aki elmondta, hogy nem ritka jelenség a fák esetében, hogy az egymással érintkező ágrészek helyhiány miatt összenőnek egymással. Persze ettől még érdekes a forma, ami ezúttal keletkezett. Szakértőnk szerint lehetséges, hogy az ág felülről kezdett el nőni, de valamiféle külső hatás miatt visszahajolt és rávarasodott az alsó ághelyre. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában