Van mit nézni

2023.12.24. 20:10

10+1 film az ünnepekre - mert van karácsony Kevin nélkül

Szubjektív válogatásunkban 11 filmet hoztunk a bejgli mellé. Neked melyik a kedvenced?

Veol.hu

Szinte kihagyhatatlan az Igazából szerelem és a Reszkessetek betörők is, így ezzel a két filmmel kezdjük ajánlónkat, de azoknak is kedvezünk akik szerint igenis van karácsony Kevin nélkül.

Talán kevesebben ismerik a Múlt karácsony című filmet, de ha az angol címét mondjuk (Last Christmas), biztosan sokaknak beugrik a Wham! immár sok évtizede népszerű slágere. A film George Michaelék zenéiből csemegézve mesél el egy kedves történetet életről, szeretetről, a szeretteinkről, nehézségekről és boldogságról. A könnyen elérzékenyülők zsebkendőt is készítsenek be!

Ha szeretted a Galaxis őrzőit, akkor érdemes megnézni a 2022-es ünnepi különkiadást is.

Bár nem karácsonyi film, de szintén nagyon kedves, ugyanakkor elgondolkodtató történet A muzsika hangja. Az 1965-ös film mára igazi klasszikus lett.

Sokakat megoszt a téma, hogy karácsonyi film-e a Die Hard, vagyis Bruce Willis Drágán add az életed című mozija, de az biztos, hogy karácsonykor játszódik. Így került be válogatásunkba.

És még 5 film, amelyet jó szívvel ajánlunk:

  • Bunyó karácsonyig (Bud Spencer és Terence Hill pofonjaiból sosem elég jeligére)
  • Az ember, aki feltalálta a karácsonyt (Charles Dickens egyik legismertebb művének, a Karácsonyi ének című regények a megszületéséről szóló film)
  • Karácsonyi vakáció (Chevy Chase kalandjai az ünnepek alatt is folytatódnak)
  • Polár Expressz (animációs mese a tízéves fiúról, aki elindul az Északi-sarkra, és közben felfedezi a karácsony csodáját)
  • Aludj csak, én álmodom (bár nem magáról az ünnepről szól, mégis szokás karácsonyi filmnek nevezni Sandra Bullcok, Bill Pullman és Peter Gallagher romantikus vígjátékát, aminek a végén csak kiderül: a szeretet mindent legyőz.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában