Ünnep

2023.12.25. 06:30

Ünnepi sütirecept: lepd meg a gyerekeket 20 perces karácsonyi csokipudinggal! +videó

Csak 20 perc, és mindenki imádni fogja. Ha délelőtt elkészíted, délután már ehetik is a gyerekek.

Veol.hu

Nem csak a kicsik kedvence: karácsonyi csokipuding

Forrás: Mindmegette.hu

A Mindmegette ünnepi receptgyűjteményéből ezúttal egy már-már megúszós, 20 perc alatt elkészülő finomságot választottunk, hogy a nagy rohanás után egy kicsit könnyebb legyen karácsony első napja.

Hozzávalók:

Fél narancs héja, 1 rúd fahéj, 10 szem szegfűszeg, 10 dkg kristálycukor, 6,5 dl 2,8%-os tej, 1,5 dkg holland kakaópor, 3 dkg étkezési keményítő, 1 csipet só, 5 dkg étcsokoládé,  2,5 dkg vaj, 1 tojássárgája

Elkészítés:

  • A karácsonyi csokipuding elkészítéséhez a narancshéjat, a fahéjat, a szegfűszeget és a cukrot a tejjel felforraljuk, ügyelve arra, hogy ki ne fusson, majd letakarva 20 percig hagyjuk hűlni.
  • A kakaót, a keményítőt és sót összekeverjük egy habüstben.
  • A tejet leszűrjük, és lassan a száraz hozzávalókhoz csorgatjuk, miközben csomómentesre keverjük.
  • A tűzhelyen egy lábasban vizet forrlunk, a tetejére tesszük a habüstöt, és kavargatjuk, ameddig fel nem forr és be nem sűrűsödik.
  • Ezután levesszük a vízgőzről, hozzáadjuk a csokoládét és elkeverjük benne, majd a vajat, azt is elkeverjük, legvégül a tojássárgáját.
  • A pudingot poharakba töltjük, és a hűtőbe tesszük. Ha kihűlt, fogyaszthatjuk is!

Nálatok mi az ünnepi menü? Várjuk receptjeiteket a [email protected] email-címre. A levél tárgyába írjátok be: karácsonyi menü 2023

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában