Időben tájékozódjunk

2023.12.20. 15:07

Vonattal utaznál? Itt az ünnepi menetrend!

Karácsonykor, majd szilveszterkor és újévkor az átlagos hétvéginél jóval nagyobb utasforgalom várható vasúton. Arra kéri utasait a vasúttársaság, hogy időben tervezzék meg utazásukat, indulás előtt tájékozódjanak a menetrendváltozásról.

Benkő Péter

Fotó: Illusztráció. Benkő Péter Roland/Napló

Az ünnepek között megváltozott rend szerint indulnak-érkeznek a vonatok, érdemes minél előbb elővételben megváltani a menetjegyet, és előnyben részesíteni az online-jegyvásárlást.

December 22. és január 2. között az utasforgalom szempontjából frekventált napokon a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényeit a megszokottnál több kocsival közlekedtetik, a lehetőségekhez képest a helyjegyek elővételi vásárlásától függően a Budapest–Veszprém–Szombathely, illetve Zalaegerszeg viszonylatú Bakony, illetve Göcsej InterCity vonatokat is több kocsival indítja a vasúttársaság. Érdemes figyelni az adott vonat ülőhely-foglaltságát a helyjegy-eladások alapján, így választhatunk elegendő ülőhellyel közlekedő vonatokat.

A vonatközlekedésben karácsonykor és év végén, újévkor változások lesznek. December 24-én és 25-én ünnepnapi, 26-án vasárnapi, 31-én szintén ünnepnapi,, majd január elsején vasárnapi, másodikától pedig a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt december 22-én 10 órától január 1-jén éjfélig vehetik igénybe. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában