Újságírói jegyzet: Zöldfordulat

2024.01.12. 06:00

Maradhat a lombseprű a fának támasztva, jön helyette paránylény-személyzet

Rimányi Zita

A korábban mániává vált, de felesleges és ártó fűnyírás, gyümölcsfametszés és levélsöprés végre kimehet a divatból, bízhat a természetben, sokkal jobban, mint eddig – vallják a zöldek

Fotó: Rimányi Zita/Napló

Rehabilitálássorozat zajlik a veteményesekben. Bevallom, nagyon tetszik. Szorítok a folytatásnak. Visszakapta jó hírét például a vakond, még a levéltetvek is. Szeressük őket! Ideje jobban megismerni a kerti paránylényeket, az érdekeinket szolgáló személyzetet, és meghívni népes társaságukat magunkhoz. Minél többféle fajt. Akkor a sokféleség gondoskodik a növényvédelemről, szabályozza önmagát. A korábban mániává vált, de felesleges és ártó fűnyírás, gyümölcsfametszés és levélsöprés végre kimehet a divatból. Letámasztva maradhat a lombseprű. Mindig éreztem, hogy magunknak fáradtságot okozva, dölyfösen avatkoztunk be ezekkel a jól kitalált természeti rendbe. Éljen a káosz a kertben! Elsősorban amúgyis boldogságot terem. Ha kétségeik vannak, olvassák zöldcikkeinket!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában