Egyre népszerűbb a korcsolyázás

2024.01.21. 17:00

Sokan hasítottak az éjszakában a jégpályákon (képgaléria)

Immár nyolcadik alkalommal szervezte meg a Jégpályák Éjszakáját a Magyar Jégkorong Szövetség szombaton, az eseménynek Veszprém vármegye is több helyszínen adott otthont.

Juhász-Léhi István

Veszprémben és Balatonfüreden is népszerű volt a Jégpályák Éjszakája szombaton

Fotó: Nagy Lajos / Napló

– Mint minden évben, most is egy nagyon jó rendezvény volt Jégpályák Éjszakája, sokan jöttek egész nap hozzánk – újságolta lapunknak Máhl Krisztián, a Veszprémi Jégsport Egyesület elnöke, szakmai igazgatója. 

– Ez most idén picit másként volt, hiszen volt egy mérkőzés is, ami a napot kettéválasztotta. A női csapat játszott a Linz-cel egy osztrák bajnoki mérkőzést, ám előtte és utána is nagyon sokan voltak. Este pedig a jégdiszkó ismét hatalmas sikert aratott.

Elmondta azt is, alapvetően mindig vannak, akik kimennek korizni, ám a mostanihoz hasonló rendezvények, illetve az, hogy Veszprémben, Füreden, és a vármegye több pontján koripályák vannak nyitva, mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy minél többen megszeressék a korcsolyázást.

– Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy az a munka, amit az óvodás, és iskolás korcsolyázással végzünk most már nagyon hosszú évek óta ingyenesen hozzuk évente 500-600 gyerekeket korcsolyázni, azért előbb-utóbb lecsapódik –  mutatott rá a szakember. – Ezt látjuk a mindennapokban is, hiszen nem lesz mindenki jégkorongozó, de mivel megtanítjuk a gyerekeket korcsolyázni, bátrabban el tudnak jönni.

Holczer András, Balatonfüred alpolgármestere is csupa hírrel szolgált.

– Nemrég beszéltem a kollégákkal számadatok tekintetében, így kijelenhető: nagyon népszerű volt a Jégpályák Éjszakája Balatonfüreden, nagyon sokan voltak a rendezvényen – jelentette ki a városvezető. – Főleg az esti órákat vették igénybe vendégeink.

Örömmel számolt a VEOL-nak arról is, hogy egyéb programokkal is színesítették az eseményt. Így a két nagy pályatestnél volt jégdiszkó az élménykorcsolyázás mellett, de különlegességgel is találkozhattak a füredi korisok, hiszen idén a fehérvári Jégkorong Akadémiáról jöttek játékosok és tartottak egy jégkorongot népszerűsítő bemutatót. 

Ajkán is népszerű a korcsolyázás szabadidősportként, és a hoki versenysportként. A hétvégén az ajkai jégcsarnok is csatlakozott az országos programhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában