Nyelvtudásból jeles

2024.01.26. 15:13

Szépkiejtési angol versenyt szerveztek Pápán

47 tanuló részvételével a Tarczy Lajos Általános Iskolában rendezték meg a komoly múltra visszatekintő angol nyelvi szépkiejtési versenyt. A megmérettetésre tíz iskola hozta el diákjait.

Haraszti Gábor

Az előadásmódra és a kiejtésre is figyelniük kellett a versenyzőknek

Forrás: Médiacentrum

A kezdeményezést évekkel ezelőtt Martonné Klimó Irén, az intézmény egykori angolnyelv-tanára indította útjára – emlékeztetett a Pápai Médiacentrum. Hardi Tünde tagozatvezető elmondta, a verseny hagyományosan két részből állt: először egy, a diákok által választott szépirodalmi művet, majd pedig egy ismeretlen szöveget kellett felolvasnia a fiataloknak. A zsűri az ismert szövegnél pontozta az előadásmódot, a kiejtést és az intonációt, az ismeretlen szöveg esetében pedig ezek mellett a pontosságot is. A zsűri soraiban Fodor Lilla és Kozma Zoltánné, a Petőfi-gimnázium angoltanárai, Páli Éva, az Oxford University Press képviseletében, Kenneth Quiter és Tristan White nyelvi lektorok, valamint Michael Fitzgerald, a QSI Nemzetközi Iskola angoltanára foglaltak helyet.

A legjobbak értékes könyvjutalomban, magazinban részesültek. A versenyen Ferenczi Botond (Tapolca), Lévai Ábel (Tarczy), Lukács Gergő (Weöres), Roszkopf Dávid (Türr) Buti Nóra (Református Kollégium Gimnáziuma), valamint Répás Áron (Szent István) első helyezést ért el. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában