Farsangi csemege

2024.02.04. 20:00

A nagygyimótiak készítik a legfinomabb fánkot

12 csapat, 30 liter olaj, 10 kilogramm liszt, 60 tojás, 250 fánk. Röviden így lehetne összefoglalni a csóti faluházban rendezett fánkversenyt, melyet végül a Nagygyimóti Fürge Ujjak csapata nyert meg.

Haraszti Gábor

Öt település csapata sütötte helyben az ízletes finomságokat

Fotó: Haraszti Gábor

Harmadik alkalommal rendezték a megmérettetést, idén először fordult elő, hogy a benevező csapatok egy része helyben sütötte a finomságokat. Kékesi István polgármester köszöntőjét követően a meghívott települések civil szervezeteinek képviselői neki is láttak a finomabbnál finomabb fánkok elkészítéséhez. 

Fotó: Haraszti Gábor

A mezőnyben a hazaiak mellett Nagygyimót, Bakonyszücs, Homokbödöge, valamint Bakonykoppány képviseltette magát, azért ezek a falvak, mert ezeket a településeket látja el szociális ebéddel a Csóton működő Bakonyaljai Ízek Konyhája. A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, a győztes végül Nagygyimót lett, második helyen megosztva Bakonyszücs és Homokbödöge végzett, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Csóti Margaréta Nőegylet állhatott fel. Különdíjban részesült a bakonykoppányi Jónás-Kancsó Tamara, aki erdei gyümölcsös mascarponés fánkot készített. 

A konyhai eszközökből, desszertekből és pezsgőből összeállított ajándékcsomagokat Kovács Zoltán országgyűlési képviselő adta át. 

Fotó: Haraszti Gábor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában