Veol podcast

2024.02.03. 20:00

Európai szintű kiállításokkal találkozhatott tavaly a Művészetek Háza Veszprém közönsége (Podcast)

Minden tekintetben megújult 2023-ban a veszprémi Művészetek Háza - új alkotó- és kiállítóterek nyíltak 21. századi eszközparkkal, dinamikusan változó, egymásra épülő, nem egyszer európai szintű kiállításokkal találkozhatott a közönség, amelyeket az aktuális tematikákhoz kapcsolódó programok sora egészített ki … a műsor vendége Grászli Bernadett, a veszprémi Művészetek Háza igazgatója.

Veol.hu

A beszélgetésből kiderül, tartalmas, emlékezetes évet zárt a Művészetek Háza tavaly – Grászli Bernadett elmondta, rengeteg lehetőséget kapott az intézmény 2023-ban az EKF-projektnek köszönhetően. Kiemelte, megváltoztatta a VEB 2023 EKF a Művészetek Háza életét; ez nemcsak anyagi juttatást jelentett, igazán értékes külföldi kapcsolatot sikerült létesíteni – külön említette Brazíliát, Japánt, az Egyesült Államokat, szeretnék folytatni 2024-ben is ezeket az együttműködéseket. Ötvenkét saját helyszínen mutattak be különböző tárlatokat tavaly,  Több mint hatvanezer látogatót fogadott 2023-ban a Művészetek Háza, vagyis egy veszprémnyi ember kereste fel a kiállítóhelyeket, ez több mint ötszöröse a pandémia előtti látogatószámnak. Bernadett felidézte, az új koncepció jegyében nagy sikerrel rendezték meg a MÁMORT! Európai Kortárs Ékszerművészeti és a Glass Focus című csoportos kortárs nemzetközi üvegművészeti kiállítást; azt tervezik, hogy egyre nagyobb teret szentelnek a dizájn- és iparművészethez kapcsolódó tradícióknak, alkotóknak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában