Látogatói rekordok

2024.02.04. 17:57

Kapolcs és a Művészetek völgye a top 10-ben

A SzeretünkUtazni.hu top 20-as listáján vannak évről évre visszatérő fesztiválok, és akadnak idei újdonságok is. Érdekesség, hogy egyes fesztiválok a többéves – járvány okozta – kimaradás után tavaly látogatói rekordot döntöttek.

Veol.hu

Fotó: Pixabay illusztráció

Mint írják, népszerűek az egynapos fesztiválok, mint a Múzeumok vagy a Strandok éjszakája, előbbin az előző évhez képest 50 ezerrel magasabb látogatószámot regisztráltak 2023-ban, vagyis összesen 380 ezer ember járt egyik kiállításról a másikra június utolsó hétvégéjén – a szervezők legalább ugyanekkora érdeklődésre számítanak idén is.

A 2024-es listát a február 8-án kezdődő mohácsi busójárás vezeti, amit a hollókői húsvéti fesztivál (Hollókő, március 30.–április 1.) és a városligeti majális (Budapest, május 1.), míg a 6. pozíciót a Művészetek völgye (Kapolcs, Vigántpetend, Taliándörögd, július 19–27.) foglalja el: a 33. Művészetek völgye egyébként ezúttal is három helyszínen várja azokat, akik családias környezetben, de a fesztiválok minden előnyét élvezve szeretnének kikapcsolódni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában