Túrázás

2024.03.17. 20:00

Lovak táncoltak nekünk, birka kóstolgatta kameránkat – Ilyen a séta az Öreg-Bakonyban (képgaléria, videó)

Tavaly ősszel tavaszias, idén tavasszal őszies idővel fogadott minket az Eperjes-hegy, de oldalából a reggeli ködben is csodás Olaszfalu látképe, ráadásul lovak táncoltak nekünk, birkák kóstolgatták barátkozva kameránkat. 

Rimányi Zita

Aki erre sétál, ahhoz bátran közel merészkednek a lovak, a juhok

Fotó: Rimányi Zita/Napló

Az Eperjes-hegy az Öreg-Bakonyban található, a Zirci-medence déli határán, Olaszfalunál. Aki erre sétál, ahhoz bátran közel merészkednek a lovak, a juhok. Velünk és főleg kameránkkal a fekete fejű, kolompot viselő birka szeretett volna barátságosan megismerkedni, szerencsére csak éppen hogy sikerült megkóstolnia a mobiltelefont. A lovak pedig mintha éppúgy élveznék itt a csodás kilátást, mint az emberek, a hegyoldalban meghempergőztek. 

Az Eperjesen lévő tanösvény számos részét érdemes ráérősen, alaposabban is bejárni, megnézni, ezúttal azonban a kirándulást szakmai képzés egészítette ki a helyi civileknek köszönhetően, valamint kedves vendéglátás: kemencében frissen sült kenyérrel és teával kínálták hétvégén az erre járókat. 

A Zöldág Lovasudvar gazdája, Varga Antal megmutatta az úgynevezett permakultúrás kezdeményezését, fás legelői mellett ugyanis az erdei őshonos fák közé ültet sávokban gyümölcsfákat, somot, gesztenyét. Erről és a fiatal alma- és körtefáinál megtartott metszésbemutatóról külön írunk. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában