Márciusi csobbanás

2024.03.15. 18:00

Ajándékba kapott, nemzeti színű fagylalttal fürdőztek a jegesmedvék a Balatonban

Ruhájukon kokárdával, egyperces csenddel, főhajtással emlékeztek Pribék István tréner vezetésével a Balatoni Jegesmedvék az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeire, hőseire Balatonalmádiban, a Budatava strandon március 15-én délelőtt.

Kovács Erika

A Balatoni jegesmedvék a Pach Gábor elnök vezette Balatoni Kör kezdeményezésére körbefürdik a téli Balatont

Fotó: Kovács Erika

Az esemény szép pillanata volt, amikor a közösség meghallgatta a Himnuszt a mólón állva. nagy meglepetésnek számított, amikor a Varga Tamás, a helyi Amaretto fagyizó nemzetiszínű fagylalttal, és az édességen kis nemzeti zászlóval, a Jóbarátok halsütöde Polgár Erika és Márkus Ferenc tulajdonosok jóvoltából pedig nemzetiszínű lángossal lepték meg a közösséget. Utóbbit nagyon ötletesen úgy készítették el, hogy a lángosra tejfölt kentek, arra vékonyra szeletel piros paprikát, majd arra újhagymát. Mindannyian azt mondták, örömmel állnak az egészség és téli Balatont népszerűsítése mellé. A közösség a különleges fagylalttal ment a vízbe.  

A tisztelgés után speciális légzést végeztek a jegesmedvék, majd a parton edzést, és ezután Pribék István irányításával vezetett, biztonságos hidegfürdőzésen vettek részt a kilencfokos Balatonban, a ragyogó napsütésben. Céljuk az, hogy felhívják a figyelmet az egészségre, a téli Balaton szépségére, értékeire, valamint az életkörülményei miatt kihalófélben lévő, fehér mackókra. A Balatoni jegesmedvék a Pach Gábor elnök vezette Balatoni Kör kezdeményezésére körbefürdik a téli Balatont, ugyanis eddig főként Balatonalmádiban, a Budatava strandon fürdőznek. Március 16-án Balatonudvariban, a fövenyesi strandon csobbannak, ahol csatlakoznak a Taste Balaton, illetve a Kalóz Strandbisztro gasztronómiai fesztiváljához.

Fotó: Kovács Erika
Fotó: Kovács Erika

 

Fotó: Kovács Erika

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában