„Szerelmes sorok...”

2024.03.10. 12:00

Nőnapi köszöntő a pápai városi könyvtárban

A Jókai Mór Városi Könyvtárban a magyar irodalom kiemelkedő alakjainak levelei, versei, szerelmes sorai hangzottak el Trill Zsolt és Mészáros András színművészek, valamint Herédi Zsombor zenész tolmácsolásában.

Haraszti Gábor

Ady Endre, Kosztolányi Dezső, Szabó Lőrinc és Vörösmarty Mihály legkedveltebb versei hangoztak el az ünnepi alkalmon

Fotó: Haraszti Gábor

A „Szerelmes sorok...” című est szerkesztője, Lantos Anikó elmondta, a programmal a hölgyeknek szerettek volna üzenni, ezt pedig íróink, költőink szerelmes levelein, versein keresztül két kiváló színészművész interpretálásában tehették meg.

– Ady Endre, Kosztolányi Dezső, Szabó Lőrinc és Vörösmarty Mihály legkedveltebb versei hangoztak el az ünnepi alkalmon, a Trill Zsolt és Mészáros András által igényesen és szépen előadott szövegeket egy nagyon tehetséges, fiatal tangóharmonika-művész, Herédi Zsombor kísérte. A fogadtatás nagyon jó volt, véleményem szerint mindenki nagyon jól érezte magát ezen a kulturális programon. A rendezvénnyel az is a célunk, hogy visszahozzuk az emberek mindennapjaiba a magyar írók, költők szerzeményeit, újra megtapasztaljuk, hogy milyen fantasztikus kikapcsolódás verseket hallgatni, úgy érzem, ettől mostanra egy kicsit elszoktunk – fogalmazott Lantos Anikó.

Mészáros András (balról) és Trill Zsolt szavalatait Herédi Zsombor zenejátéka tette teljessé 
Fotó: Haraszti Gábor

A nőnapi műsort követően Áldozó Tamás polgármester virággal kedveskedett a hölgyvendégeknek és a könyvtár dolgozóinak. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában