Természet

2024.04.03. 08:00

Húsvét után is érdemes meglátogatni a Veszprémi Állatkertet

Megannyi állati és húsvéti élménnyel várta látogatóit a Veszprémi Állatkert a mögöttünk hagyott ünnepi hosszú hétvége minden napján, a gulya-dombi bejáratnál például strucctojásokkal díszített rendhagyó tojásfával.

Juhász-Léhi István

A Veszprémi Állatkert arról tájékoztatott, a sok különleges állatkerti lakó mellett továbbra is érdemes megcsodálni az utóbbi időben született állatokat is, mint például a kis lámákat, a dromedárt, a kétpúpú tevét, valamint a háziállat-bemutató legkisebb tagjait, a cikta bárányokat és mangalica malacokat. A jó időnek köszönhetően újra látogatható lesz a madárröpde is, ahol Dél-Amerika színpompás madarait lehet megtekinteni.

Forrás: Veszprémi Állatkert/Kovács Bálint

Magyarország legnagyobb dinóparkja szintén várja a kicsiket és nagyokat, a közkedvelt dinoszauruszszínezőkkel. (Az ünnep alkalmából húsvéti témájú színezővel is készültek az elmúlt napokban sokak örömére.) Az állatkerti sétát pedig egy nagy játszóterezéssel érdemes zárni, ugyanis a gyerekek birtokba vehetik a népszerű Afrika-szavanna játszóteret, ahol több mint 25 különböző játszóelem található. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában