A minőség, kiválóság és tudás ünnepe

2019.11.18. 20:00

Mesteroklevelet adtak át Veszprémben

Példát mutatnak fiataloknak, és az egész társadalomnak, így vélekedett Markovszky György, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (VMKIK) mesteravató ünnepségén, a kamaránál, hétfőn, ahol több szakmában adták át az okleveleket.

Kovács Erika

20191118 Veszprém Mesteravató ünnepség a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Fotó: Penovác Károly Veszprém Megyei Napló

Somogyi Istvánné, kamarai főtitkár köszöntőjében kiemelte, az Innovációs és Technológiai Minisztériummal kötött támogatási szerződéssel 34 mesterlevelet adnak át autóelektronikai műszerész, autószerelő, CNC gépkezelő, karosszérialakatos és villanyszerelő szakmákban. Nyolcan önköltséggel szereztek oklevelet, akik autószerelők, CNC gépkezelők, karosszéria lakatosok és villanyszerelők. -A mesteri címmel javul szakmájuk társadalmi elismertsége is, fogalmazott a főtitkár. Markovszky György kamarai elnök azt mondta, korunk elvárásai, így az új eljárások, technológiák miatt egyre nagyobb szükség van a magas szintű tudásra a szakmákban is, amelyben meghatározó szerepe van a képzésnek, illetve az oktatóknak.

Csizmazia Lszló, a VMKIK kézműves tagozata alelnöke köszönettel beszélt a támogatásról, majd felidézte a mesterek, illetve a céhek történetét. Korábban, mint mondta, évekig tartott, és rengeteg tanulással járt, míg valaki egy céh tagja lehetett.

–Ma szintén nagyok az elvárások, a mesteri cím kötelez, magas szintű tudást, intelligenciát, fegyelmet tükröz, mondta. Herczku István, a karosszéria mestervizsga bizottság elnöke szerint az oklevél átadása a minőség, a kiválóság, a tudás ünnepe. A verseny érdekében fontos a kimagasló teljesítmény, a példamutató munka, a tisztesség.

- Aki meg akarja tartani az egyensúlyt, mozgásban marad, érvelt. Thury Tamás Pál, autószerelő mesterjelölt a felelősségre helyezte a súlyt. A hozzá hasonlók törekvéseit missziónak nevezte, amivel példát adnak, utat mutatnak másoknak, a fiataloknak, akik így változatos életpálya és jobb karrier elé nézhetnek. A szónokok továbbra is kérték a kamara támogatását, mire a főtitkár megjegyezte, forduljanak hozzájuk bizalommal később is.

Az ünnepi gondolatok után fogadalomtétel mellett átvették a mesterleveleket a szakemberek, akik megígérték, tudásukat folyamatosan bővítik. Az ünnepen Kövi Szabolcs zeneművész: Pánsípon című lemezéről adott ízelítőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!