Szebb és modernebb

2019.12.13. 07:00

Jövőre megkezdődik az új, veszprémi tornacsarnok építése

Az 50. születésnapját ünneplő Veszprémi Torna Club jelenleg is zajló jubileumi hetében csütörtökön birtokba vették a gyerekek az új 800 négyzetméteres tornatermet a klub székhelyén. Egyelőre képzeletben, ám jövőre az ígéretek szerint megkezdődnek az építkezések.

Juhász-Léhi István

20191212 Veszprém Az épülő új tornacsarnok helyének ünnepélyes megtekintése. A tornászok Kertész Csillával szimbólikusan kijelölik a csarnok helyet Fotó Penovác Károly PK Veszprém Megyei Napló

Fotó: Penovác Károly/Napló

Ovádi Péter országgyűlési képviselő kiemelte: mindannyian büszkék lehetünk arra, hogy egy ilyen nagy múltú klub születésnapját ünnepelhetjük. Hangsúlyozta: örül annak is, hogy a VTC nemcsak az élsportot „viszi” és támogatja, hanem odafigyel arra is, hogy minél több gyermeket és fiatalt vonjon be a mindennapos sportba, ami szerinte nagyon fontos ma.

Ovádi Péter elmondta azt is, hogy a Modern Városok Programba egy olyan elemet is sikerült belevonniuk, ami a nagy múltú tornaklubnak is méltó körülményeket tud biztosítani.

– Bízom benne, hogy az új létesítmény majd a fiatal és felnőtt sportolóknak olyan szentélye lesz, amire méltán lehetünk büszkék – tette hozzá.

Hegedűs Barbara, Veszprém alpolgármestere az előzményekről elmondta: az egész atlétikai stadion felújítását tervezi a város, az egymilliárd forintos beruházáshoz kormányzati forrás áll rendelkezésre. A fejlesztéshez 250 millió forinttal a Magyar Tornász Szövetség járult hozzá, míg a fennmaradó részt a már említett Modern Városok Programból kívánják biztosítani.

– Minden sportcélú fejlesztésnek az a fő célkitűzése, hogy a gyerekeket és az utánpótlást segítse – fogalmazott az alpolgármester, akinek a reményei szerint nyáron megkezdődhet a kivitelezés, és ha minden a terveknek megfelelően alakul, 2021 második felében megvalósul az atléták egyik fő álma.

A Veszprémi Torna Club jelenleg is zajló jubileumi hetében tegnap birtokba vették a gyerekek az új 800 négyzetméteres tornatermet a klub székhelyén, egyelőre képzeletben
Fotó: Penovác Károly/Napló

Marosvölgyi Tamás, a Veszprémi Torna Club elnöke kiemelte: minden egyesület vágya, hogy egy újban, egy szebben, egy modernebben sportolhassanak versenyzői. Ez most megvalósulhat.

– Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnokát építik Veszprémben – minden tekintetben, kívülről belülről – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!