elismerés

2019.12.10. 16:00

Országos Vállalkozói Díjat kapott két Veszprém megyei cég

Díjazták az Országos év vállalkozója-ünnepségen a veszprémi Controlsoft-Automatika Kft.-t és a nemesvámosi Vesz-Mont 2000 Kft.-t a 21. Vállalkozók Napján, Budapesten, a Művészetek Palotájában a minap.

Kovács Erika

Az Országos Vállalkozói Díjat Berzsenyi Miklósnak a Controlsoft Kft. ügyvezető igazgatójának és Zentai Tibornak, a Vesz-Mont 2000 Kft. ügyvezető igazgatójának Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes és Tolnay Tibor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnöke adta át a budapesti ünnepségen. A veszprémi Controlsoft Automatika Szolgáltató Kft., mely korábban már Innovációs Nagydíjban is részesült a távfelügyelettel vezérelhető, automata talajgenerátorokból álló országos jégeső-elhárítási rendszer kifejlesztéséért és megvalósításáért nyert díjat. A Controlsoft Kft. az Országos Év Vállalkozója Díj 27 éves történetének első veszprémi díjazottja. Az 1991-ben alapított társaság 39 alkalmazottal működik, és tavaly 1,6 milliárd forint árbevételt ért el.

Berzsenyi Miklós, a Controlsoft Kft. ügyvezető igazgatója és Zentai Tibor, a nemesvámosi Vesz-Mont 2000 Kft. ügyvezető igazgatója, akiknek Varga Mihály pénzügyminiszter, miniszterelnök-helyettes és Tolnay Tibor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnöke adta át a rangos országos elismerést Budapesten

A nemesvámosi Vesz-Mont 2000 Kft.-t 1999-ben alapították. A 160 dolgozóval működő társaság folyamatosan fejlődődik, tavaly 5,4 milliárd forint árbevételt ért el. Automata berendezéseket, egyedi gyártósorokat készítenek főleg autóipari, multinacionális megrendelőik számára. A hazai piacra szállítanak például a Continentalnak, a Densonak vagy a Valeónak, és termékeiket külföldre is viszik, például Dániába, Mexikóba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!