Régi álom válhat valóra

2020.02.20. 07:00

Összefogással építenek kosárlabda-gyakorlócsarnokot Ajkán

A Hit Gyülekezete fenntartásában működő Ajkai Szakképző Iskola és Kollégium Bánki Donát Intézményegység a tervek szerint a jövőben kosárlabda-gyakorlócsarnokkal bővül. A leendő kosárcsarnok létrehozása már régóta vágyott célkitűzés volt, a megvalósulás útjára lépő projekt hivatalos alapkőletételét a minap tartották a Semmelweis utcai szabad területen.

Borsos Renáta

Az alapkőletétel pillanatai a Semmelweis utcai területen. Régóta vágyott cél volt a kosárlabdacsarnok

Fotó: Györkös József/Napló

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségéhez a Hit Gyülekezete által benyújtott sikeres pályázat révén, Ajka Város Önkormányzata által biztosított tao-támogatással a közeljövőben megvalósuló beruházás kapcsán a városvezető Schwartz Béla kijelentette: a csarnok az ajkai sportéletben jelentős pozitív változásokat hoz majd. Létrejötte egyrészről azért is indokolt, mivel a Bánki iskola tanulói közül sokan a sportcsarnokban töltik a testnevelésóráikat, másrészről kedvez a kosárlabda sportág utánpótlás- és felnőttcsapatainak is.

A polgármester elmondta: bízik abban, hogy az ajkaiak egyik büszkesége lesz a csarnok, ahol sok olyan tehetséges versenyzőt tudnak majd kinevelni a hozzáértők, akik öregbíteni fogják Ajka jó hírét kosárlabdában is.

A Hit Gyülekezete Országos Hivatalának vezetője, Petrőcz László elmondta, a csarnok megépüléséhez szükséges, várhatóan egyéves időtartam számos kihívást tartogat és türelmet igényel, de a végeredmény mindenki megelégedését szolgálja majd. A keresztény értékekre reflektálva hozzátette, fontos, hogy a versenyszellem ne tegyen ego­istává minket, hiszen a győzelemhez úgy is el lehet jutni, hogy adott esetben a másikat is felkaroljuk. A fiataloknak végül azt kívánta: pontosan dobjanak, kitartóan fussanak, és jussanak győzelemre Isten áldásával. Értékeljék azt a korszakot, amikor az edzés, a próbatételek a jellemüket erősítve, a sok gyakorlás árán győzelemhez vezetnek.

Az alapkőletétel pillanatai a Semmelweis utcai területen. Régóta vágyott cél volt a kosárlabdacsarnok
Fotó: Györkös József/Napló

Az iskola igazgatója, Németh Sándor háláját fejezte ki a Hit Gyülekezetének, az önkormányzatnak, az ajkai vállalatoknak és mindazoknak, akik az új beruházást segítik. Megjegyezte: a csarnok nemcsak az oktatási intézmény sportfunkciójának, hanem a város sportjának fellendítését is szolgálja. Az intézményen belül a sportgimnáziumi képzésben tanulók már láthatják: az egykori álom a megvalósulás útján halad. Az eseményt alapkőletétel zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!