Online térbe költözik a balatonalmádi piac

A koronavírus helyzet miatt a városi piac március végén bezárt, de az önkormányzat nem szeretné sem a vásárlókat, sem a helyi termelőket árusítási hely nélkül hagyni. Azt szeretnék, ha a helyi lakosok által működtetett és a helyben tevékenykedő vállalkozások valamennyien túlélnék ezt a gazdaságilag nehéz időszakot.

Sági Ági

Forrás: pixabay.com

-A piac bezárása után sok jelzést kaptunk, hogy jó lenne más úton megteremteni a találkozási lehetőséget eladó és vevő között. A virtuális Almádi piactér egy webshop jellegű felületen valósul majd meg, a kialakításán dolgozunk, reméljük, hogy a héten összeáll. Egy erre készített email címen az előzetes regisztráció már elkezdődött, de itt az őstermelőktől a kereskedő és vendéglátó cégekig regisztrálhatnak később is majd azok, akik Almádi területén szolgáltatnak. Nem kell, hogy a szolgáltató helyi vállalkozás legyen, csak azt kérjük, hogy szolgálja ki a helyi lakosokat. Szeretnénk az internet kapcsolattal nem rendelkező mezőgazdasági őstermelőknek segíteni, őket próbáljuk megkeresni hagyományos úton is. A rendszer három lábon áll majd, lesznek eladók, vevők és szükség esetén a kiszállítást végző harmadik fél- mondta el lapunknak Kepli Lajos polgármester.

A város környékén sok az őstermelő, a különböző termékelőállító, többen már elkezdték a házhozszállításos értékesítést. A virtuális piactér nekik is jól jöhet majd, mert lehetőséget ad arra, hogy a vásárlók otthonukból néhány kattintással válogathassanak, és rendeljenek a helyben fellelhető áruk és szolgáltatások közül, melyeket részükre majd házhoz is szállítanak. A regisztráció a veszélyhelyzet ideje alatt az eladó és a vevő számára egyaránt díjmentes. A szakemberek abban bíznak, hogy az új lehetőség majd kissé tehermentesíti a Családsegítő munkatársait és az önkénteseket.

A szolgáltató felület nem csak a helyieknek jön majd jól, hanem azoknak is, akik ideiglenesen Almádit választották tartózkodási helyként.

-Az utóbbi néhány hétben sokan érkeztek hozzánk, főként nyaralótulajdonosok a nagyvárosokból, és ez szinte nyári forgalmat generált a városban. Úgy érzem, hogy mostanra mindannyian fegyelmezettebbek vagyunk, a többség igyekszik betartani a szabályokat, bár a nagyáruházak környékén még mindig kialakulnak zsúfoltabb helyzetek, de ezzel nem tudunk mit kezdeni- tette hozzá Kepli Lajos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!