Badacsonytomaj felkészült a turizmus indulására

A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület nem engedi el tagjai kezét a válság idején sem, tag önkormányzataival és a szolgáltatókkal közösen a turizmus újraindulására készül.

Tóth B. Zsuzsa

A badacsonytomaji események egyik legnépszerűbbike a hagyományos szüret. A város már készül az újraindulásra Fotó: archív

A hétvégék most nem a borkóstolókról és a virágzó mandulafák látványát élvező kirándulókról szólnak Badacsonyban sem. Ugyanakkor a városban is hangsúlyozzák: azért kérik most az előírások minél szigorúbb betartására a turistákat, törzsvendégeket és nyaralótulajdonosokat, hogy minél előbb a tőlük megszokott vendégszeretettel tudjanak mindenkit újra fogadni.

Tasner Mónika, a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület TDM-munkaszervezetvezetője kiemelte lapunknak, hogy a legfontosabb üzenetük a vendégek és partnereik felé is az, hogy Badacsony már a forgalom újraindulására készül.

– Nemcsak a vendégek felé kommunikálunk rendszeresen, fenntartva érdeklődésüket, és kedvet keltve a térség iránt, hanem szolgáltatóinkat is folyamatosan tájékoztatjuk, és tanácsokkal segítjük a túlélést ebben az átmeneti időszakban. Az Utazás kiállítás idején, március legelején minden idők legsikeresebb Badacsony New Yorkban rendezvényét tartottuk meg Budapesten, a borászok akkor több száz szakmabeli és laikus borkedvelő előtt mutatkozhattak be. Az eseményt színes kampány készítette elő a közösségi oldalon.

– Most ismét a közösségi médiát hívtuk segítségül, és elindítottuk a Készülj Badacsonyra! elnevezésű kampányt. Lényege, hogy bemutatjuk a tagokat, akik elmondhatják, hogyan alkalmazkodtak a jelenlegi helyzethez, és mivel készülnek a járvány utáni vendégfogadásra. Weboldalunkon is létrehoztunk egy koronavírus-menüpontot, ahol részletes, aktuális információkkal segítjük a tájékozódást. Megtalálhatók itt a friss rendeletek és előírások, illetve összeszedtük, mely szolgáltatók csatlakoztak a Borozz otthon bor-házhozszállításos akcióhoz, valamint mely éttermek kínálnak ételeket elvitelre. A friss információkból hírlevél formájában is tájékoztatjuk az érintetteket – mondta Tasner Mónika.

A badacsonytomaji események egyik legnépszerűbbike a hagyományos szüret. A város már készül az újraindulásra Fotó: archív

Szintén fontosnak tartotta kiemelni, hogy mindeközben május végére megújul a badacsonyi tourinform-iroda épülete. A járvány után a régi, megszokott helyen, ám megszépült környezetben várják majd az érdeklődőket a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!