Újraindulásra készen az iskolaszövetkezetek

A gazdaság újraindításakor a partnercégek számíthatnak a megyeszékhelyen található iskolaszövetkezetre, amely jelenleg, a vírushelyzet miatt ugyan kevesebb megbízást kap, viszont az érettségi vizsgák után várhatóan sok diák jelentkezik majd munkára megyénkben is.

Molnár Sándor

Az érettségi vizsgák után várhatóan sok fiatal keresi majd fel az irodát

Forrás: Iskolaszövetkezet

A Meló-Diák Észak-Dunántúl Iskolaszövetkezet napi kilenc óra helyett hat órára csökkentette a nyitvatartását a járványhelyzet idején. A munkatársak mindent megtesznek a veszprémi irodába betérő diákok biztonságáért és maximálisan odafigyelnek a higiéniai előírások betartására. Emellett bevezettek egy internetes időpontfoglaló rendszert is azért, hogy elkerüljék a sorban állást. Az utóbbi időszakra egyébként is az a jellemző, hogy inkább telefonon vagy a közösségi oldalon, illetve online érdeklődnek a fiatalok.

– Bár több megbízásunk szünetel, azt gondoljuk, hogy a hamarosan újra működő cégeknek nagy szükségük lehet ránk. Biztosítjuk partnereinket, hogy készen állunk a kiszolgálásukra itt, Veszprémben, a megyében vagy a Balaton-parton – fogalmazott Czuppon Gergő területi igazgató. Megemlítette azt is, hogy jelenleg főleg a kereskedelembe és az élelmiszeriparba keresnek diákokat, de nagyon várják az idei turisztikai szezont, a Balaton-parti cégek megkeresését. Emellett nem tapasztaltak visszaesést a fejlesztő, illetve informatikai cégeknél, amelyek képesek home office-ban is működni.

Az érettségi vizsgák után várhatóan sok fiatal keresi majd fel az irodát
Fotó: Iskolaszövetkezet

Az irodavezető elmondta még, hogy tapasztalataik szerint a diákok munkavállalási kedve megnő az érettségi időszakában, nem mindenki tanul heti hét napban napi nyolc órát a vizsgákra, ráadásul idén a szóbeli is elmarad. A korábbi évekhez hasonlóan, az érettségi vizsgák után várhatóan sok fiatal keresi majd fel a veszprémi irodát, mert dolgozni szeretnének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!