Húsz éve alapították a veszprémi céget

A Maxon Motor Hungary Kft. 2002-ben kezdte meg a termelést a megyeszékhelyen.

Molnár Sándor

Fotó: Balogh Akos

Akkor – a vezető mellett – öt hölgy dolgozót foglalkoztatott a cég, ahol most 480-an dolgoznak, és tegnap ünnepelték az alapítás 20. évfordulóját. Az ünnepségen Szalai Attila ügyvezető igazgató köszöntötte a vendégeket, akik között jelen volt a cég svájci tulajdonosa, Karl-Walter Braun is, aki 20 éve döntött a veszprémi cégalapításról, és jelen volt Pál Béla egykori, illetve Ovádi Péter jelenlegi országgyűlési képviselő is.

Köszöntőjében az ügyvezető igazgató felelevenítette a kezdeteket. Megjegyezte, hogy azért kerültek a megyeszékhelyre, mert volt infrastruktúra, pontosan ezer kilométerre van az anyavállalattól, és itt találtak a Nass Magnetre is, amely befogadta az induló céget az egyik csarnokába. Szalai Attila hangsúlyozta, a Maxon egy csapatot alkot, és a céget az együttműködések viszik előre.

A dolgozók jól érzik magukat a vállalatnál, ahol sok közösségi programot tartanak. Nagyon odafigyelnek a munkavállalók egészségére, sportolási lehetőséget biztosítanak számukra, jótékonysági akciókat szerveznek a városban, valamint táborokat a dolgozók gyermekeinek, és elismerik a törzsgárdistákat. Az ügyvezető után a svájci tulajdonos is köszöntötte a vendégeket, akik aztán megnézték a gyár egy részét. Láthatták többek között azt a kétmillió eurós fröccsöntő automatát, amelyben több robot is működik, illetve, hogy hogyan készül el egy hajtóművel összeszerelt motor a Maxonnál.

Ma estére ünnepséget szerveztek, amelyre meghívtak minden beoltott dolgozót és a párját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!