Jelentősen növeli gyártókapacitását a pétfürdői üzem

A Huntsman vállalat csütörtökön bejelentette be, hogy pétfürdői gyártó üzemének újabb bővítését tervezi a poliuretán katalizátorok és a speciális aminok iránti növekvő kereslet kielégítése érdekében.

Juhász-Léhi István

20210902 Pétfürdő. Új üzemrész avatója a Huntsman pétfürdői telephelyénFotó: Pesthy Márton PM Veszprém Megyei Napló

Fotó: PESTHY MARTON

Elhangzott: a több millió dolláros beruházás a tervek szerint 2023 közepére fejeződik be. A létesítmény várhatóan növeli a Huntsman – amely a világ egyik vezető amin típusú poliuretánkatalizátor-gyártója – globális kapacitását, a termelés rugalmasságát, és lehetővé teszi további innovatív technológiák bevezetését a poliuretán-, a fémmegmunkáló és az elektronikai ipar számára. Az úgynevezett jeffcat amin típusú katalizátorok iránti kereslet az elmúlt években világszerte felgyorsult. Ezeket a speciális aminokat olyan hétköznapi termékek előállításához használják, mint az autóülések, a matracok vagy az épületek energiahatékony poliuretánhab-szigetelése.

– Ez a beruházás a vállalat által korábban végrehajtott kapacitásbővítések folytatása, és segít abban, hogy tovább növeljük gyártókapacitásunkat, valamint bővítsük a poliuretán katalizátorok és a speciális aminok termékpalettáját – jegyezte meg Chuck Hirsch, a Huntsman Performance Products üzletágának alelnöke. Hozzátette: amerikai multinacionális vállalatuk büszke arra, hogy a magyar kormány 3,8 millió dollárral támogatja a bővítési projektet.

– Nagyra értékeljük ezt a beruházási támogatást, és várakozással tekintünk a magyar kormánnyal való további együttműködés elé, hogy hozzájáruljunk az ország további gazdasági fejlődéséhez – fogalmazott Chuck Hirsch.

A Huntsman egy speciális vegyi anyagokat gyártó és forgalmazó multinacionális vállalat, amely 2020-ban közel hatmilliárd dollár árbevételt ért el. Vegyipari termékeinek száma több ezerre tehető. Több mint 70 gyártó létesítményt működtetnek mintegy 30 országban, miközben a négy üzletágukban összesen körülbelül kilencezer munkatársat foglalkoztatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!