Pályázatok

2022.03.16. 17:30

Eredményes évet zártak Pápakovácsiban

Több önerős és pályázati forrásból megvalósult beruházást is végeztünk a tavalyi évben - mondta el Burghardt Ferenc, Pápakovácsi polgármestere.

Polgár Bettina

A 2020-as beruházásokkal együtt közel egy kilométer hosszúságban végeztek járdafelújítást

Forrás: Polgár Bettina/Napló

A település vezetője kifejtette, többek között homlokzati  és belső festésen esett át az óvoda épülete, valamint légcserélő rendszer kialakítására is sor került a csoportszobákban. - A Magyar Falu Program keretében tudtuk megvásárolni az ÁFÉSZ bolt épületét, ahol saját forrásból tornaszobát alakítottunk ki az óvoda részére. A Belügyminisztérium pályázata révén 400 méter hosszúságban járdát újítottunk fel, amely a 2020-as beruházásokkal együtt közel egy kilométer hosszú megújult járdaszakaszt jelent - mutatott rá Burghardt Ferenc.

 

 

Hozzáfűzte, önerőből az Ilona utca egy részén 140 méteres hosszúságban aszfaltos járdát építettek, továbbá megkezdték a főút mellett egy gyalogút kialakítását, amely lehetővé teszi a temető biztonságos megközelítését a lakosság számára. - Az idei terveink között szerepel az említett gyalogút folytatása és a temető közelében egy parkoló kialakítása. Idén is számítunk a Magyar Falu Program pályázati forrásaira, ennek érdekében 4 pályázatot nyújtottunk be a tervezett beruházások finanszírozásához - magyarázta a polgármester.

Burghardt Ferenc, Pápakovácsi polgármestere
Forrás: Polgár Bettina/Napló

Mint mondta, idén Pápakovácsiban szeretnék fogadni a német testvértelepülésük, Tannheim delegációját, hogy közösen ünnepeljék meg a kapcsolat 20. évfordulóját, továbbá a terveik között szerepel számos kulturális program lebonyolítása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!