Strand

2022.03.24. 08:00

Megújuló járda, stég és büfék Balatonedericsen

A Zöld Hullám Strandfürdő már az idei nyárra készül, a Széchenyi 2020 strandfejlesztési pályázat eredményének köszönhetően tovább fejlődik.

Tóth B. Zsuzsa

A balatonedericsi ötcsillagos strand tovább fejlődik a nyári szezonra, a büfék is megújulnak Fotó: önkormányzat

Papp János polgármester elmondta lapunknak, hogy immár a harmadik turisztikai szezont tudják megkezdeni a strand fokozatos ötcsillagos kategóriájú fejlesztésével és az elért színvonal megtartásával. 

 


– Az ez évi pályázatok középpontjában az akadálymentesítés, új, interaktív strandeszköz-fejlesztés és a már megkezdett korábbi fejlesztések folytatása áll. A sikeres pályázattal kapcsolatos támogatói döntés megérkezett, idén közel 30 millió forintból elkészülnek a felújítások, festések, mázolások, folytatjuk a füvesítést, felújítjuk és bővítjük a vizesblokkok külső víz- és szennyvízvezetékeit, interaktív strandeszközöket szerzünk be és telepítünk, bővítjük a játszóteret. Még több belső járdát építünk, a mozgássérült-parkoló szilárd burkolatot kap, korszerűbb lesz a bejárat feletti közösségi tér. Vegyes használatú vízi stéget telepítünk, folytatjuk a napvitorlás árnyékolást. A sikeres pályázattal strandunk tovább szépülhet, és a vendégeink komfortérzete nőhet. Közben egyre modernebbek a strandi büfék, vállalkozóink is mindent megtesznek azért, hogy a színvonal egy ötcsillagos strandnak megfelelő legyen – mondta a Naplónak nyilatkozva Balatonederics polgármestere. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!