Fejlesztés

2022.03.28. 14:00

Naperőmű épül Sümegen

Jelentős beruházás indításáról számolt be Navracsics Tibor kormánybiztos és Bártfai Béla, a Hexum csoport vezérigazgatója az inkubátorházban.

Szijártó János

A jelentős beruházásról Navracsics Tibor kormánybiztos (jobbra) és Bártfai Béla, a Hexum csoport vezérigazgatója tartott sajtótájékoztatót  Fotó: Szijártó János/Napló

Amint az a minapi sajtótájékoztatón elhangzott, a Hexum Holding Zrt. a villamos­energia-szektor innovatív szereplőjeként Sümegen tervezi annak a projektnek a megvalósítását, amely az ágazat kiemelkedő naperőmű-fejlesztése lesz, közel 40 millió eurós költségvetésből. A projekt megvalósítása az egész iparág számára biztosítja a nap­energia tartós és hosszú távú tárolását és felhasználását. A Magyar Szénhidrogén-készletező Szövetség (MSZKSZ), amely a biztonsági kőolaj-, kőolajtermék- és földgázkészletek tárolásában több évtizedes tapasztalattal, jól kiépített és stabilan működő rendszerrel bír, régóta tervezi szerepvállalását a villamosenergia-ellátás biztonságának megerősítésében, tevékenységi körének bővítésével. Ez összhangban áll a befektetők, a gazdasági élet szereplői, valamint a kormányzat stratégiai céljaival. 

 


Végh László polgármester kérdésünkre elmondta, nagyon örül, hogy ismét egy olyan kezdeményezés érkezik Sümegre, amely erősíti a város térségiközpont-szerepét.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!