Fejlesztés

2022.11.10. 09:43

Elkészült a kézilabdacsarnok Sümegen

Elkészült a város kézilabda-munkacsarnoka, amelyet már birtokba vettek a sportolók, gyerekek és felnőttek egyaránt. A hivatalos átadás időpontjáról később döntenek – tájékoztatta lapunkat Végh László, Sümeg polgármestere a minapi helyszíni bejárás után.

Szijártó János

A sportolók már használják az új csarnokot Sümegen, a hivatalos átadás időpontjáról később döntenek Fotó: önkormányzat

Kérdésünkre elmondta, a csarnok kivitelezési és sportszakmai szempontból egyaránt megfelel korunk elvárásainak. Belül a szabványos kézilabdapályához háromszáz fős lelátó készült, a szükséges infrastruktúrával együtt. Sümeg számára hatalmas előrelépést jelent a csarnok átadása, hiszen eddig az iskolai tornaterem adott helyszínt a sportrendezvényeknek. Maga az épület elhelyezése is szerencsés, mivel a futballpályával határos, ami a jövőben jelentősen megkönnyíti a sportprogramok szervezését, és nagyobb mozgásteret is biztosít. A projekt a Nemzeti Sportközpontok (NSK) támogatásával indult, s amint azt a polgármestertől megtudtuk, a létesítmény üzemeltetését is az NSK végzi majd, a tanuszodához hasonlóan. Az önkormányzat a helyszínt biztosította, s majd a csarnok használatának előnyeit élvezi a jövőben. 

Fotó: önkormányzat

– Sümegen valaha magas színvonalon űzték a kézilabdát, bízom benne, hogy ez a szép új csarnok segíti majd a sportág újbóli felemelkedését a városban – tette hozzá Végh László. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!