Statisztika

2023.02.13. 15:30

Emelkedett a kiskereskedelmi forgalom

Az országos átlagot meghaladó volt a boltok forgalma Veszprém vármegyében a tavalyi év első háromnegyedében.

Napló

Forrás: MW-illusztráció

A magyarországi kiskereskedelmi üzlethálózat – csomagküldő és internetes kiskereskedelem nélküli – forgalma megközelítette a 11 196 milliárd forintot tavaly januártól szeptember végéig, derült ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Fókuszban a megyék, 2022. I–III. negyedév című kiadványából. Hozzátették, a volumennövekedés 2021 áprilisa óta folyamatos, a háromnegyedévi forgalom 8,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakát tavaly. 

A fővárosban és a vármegyék mindegyikében emelkedett a forgalom tavaly, a legnagyobb növekedést (18 százalék) Győr-Moson-Sopron, míg a legkisebbet (4,1 százalék) Pest vármegye bolthálózata realizálta. 

Veszprém vármegyében egy lakosra átlagosan csaknem 1,2 millió forint bolti forgalom jutott tavaly az első három negyedévben, ami 3,7 százalékkal meghaladta az országos átlagot, közölték. Ez 7,5 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az egy lakosra jutó kiskereskedelmi forgalom Budapesten volt a legmagasabb, és Nógrád vármegyében a legalacsonyabb.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!