Ünnepi csalás

2024.03.28. 19:00

Árverés, húsvéti ajándék? Nem, átverés!

Olcsó trükk, a szó szoros értelmében. Hiszel neki? Ne tedd! A legnagyobb közösségi oldalon korábban a postánál összegyűlt, át nem vett csomagokat „kínálták megvételre” fillérekért. Most a reptér került sorra. Árverés lenne? Szó sincs róla. Egyértelmű átverés, csalás. A fantázia pedig határtalan…

Benkő Péter

Lassan minden óriáscéget sorra vesznek a posztokat közzétevők, akik szívesen elhúzzák a mézesmadzagot a gyanútlan emberek orra előtt. De vajon elhiszi-e azt valaki, hogy a reptéren halomnyi bőrönd és mindenféle poggyász (nyilván tele értékekkel) összegyűlik? Vagy a postán raklapszám állnak az előre kifizetett, de át nem vett csomagok? Átverés!

Átverés, ez egyértelmű. Ne dőlj be neki!
Átverés, ez egyértelmű. Ne dőlj be neki!
Forrás: © Facebook

Sajnos vannak emberek, akiket még megtévesztenek ezek a kamu posztok, de semmiképp ne dőljünk be az ilyesminek, mert tényleg átverés. Vagy hiszi még valaki, hogy hétszázhuszonkilenc forintért lehet válogatni elveszett poggyászokból, melyeket a Budapesti Repülőtér Iparvállalat (ilyen cég egyébként nem létezik) kínál fel? Ne higgye! A posztolók célja egészen más még húsvétkor is – sajnos. Adatokat, neveket, címeket, bankkártyaszámokat és k tudja még, miket megszerezni.

Átverés. Ne dőlj be neki – azonnal jelentsd!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!