Kinőtte a helyet

2018.03.16. 22:02

Már hetven kiállító a Tapolcai Expón

A tavaly újraindított expóra idén már hetven kiállítót fogadtak, többeket vissza kellett utasítani helyhiány miatt.

Tóth B. Zsuzsa

A szakmai fődíjat a Petendi pálinkaház kapta Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A pénteken nyitott termelői és kézművesvásárra már év elején elfogytak a helyek, a Csermák József Rendezvénycsarnok idén is megtelt a portékáikat bemutatni vágyó kiállítókkal. Dobó Zoltán polgármester beszédében elmondta, hogy kétszer akkora igény mutatkozott a kiállítók részéről, mint amennyit fogadni tudtak. Hangsúlyozta, hogy fontos megtalálni a kistermelőket, kézműveseket környezetünkben.

A szakmai fődíjat a Petendi pálinkaház kapta Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A fővédnök, Orbán Judit, Veszprém megyei főfalugazdász arról beszélt, hogy a kiállítók neve egytől egyig garancia a minőségre. Kérte a látogatókat, hogy a portékákra úgy tekintsenek, hogy azokban benne van a készítők keze munkája, ideje, kitartása, az emberek és a szakma iránti szeretet. A kiállítás szakmai fődíját a Petendi pálinkaház kapta, második helyezett az Édes műhely, harmadik a Farigcsa műhely lett. Különdíjat a Vastag kerámia és porcelánfestés kapott.

A megnyitón Varjas Judit képzőművész átadta a városnak készített felajánlását, egy, a tapolcai nevezetességeket bemutató szelfikeretet. Az expó ma és vasárnap is várja látogatóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!