némi csapadékban is lesz részünk

2020.05.29. 08:59

Frontok és felhők árnyékolják be a pünkösdi hétvégét Veszprém megyében

A következő négy nap nem a napsütésről szól – írja előrejelzésében a vmeteo.

Forrás: pixabay

A Veszprém és környéke időjárását figyelő portál prognózisa szerint pénteken egy hidegfront változó vastagságú felhőzete lesz felettünk, melyből zápor is előfordulhat, napközben többször is, de számottevő mennyiségű csapadék nem valószínű. A mérsékelt északnyugati szelet gyakran kísérik élénk széllökések, melyek a délutánra várható 18 Celsius-fokos hőmérséklet ellenére kellemetlen hőérzetet okoznak. Este 14 fokot mérhetünk.

Szombaton sem változik az áramlás felettünk. Marad a sok felhő, a záporok esélye csökken, de nem zárhatók ki teljesen. A fő időjárási elem továbbra is a mérsékelt északnyugati alapszél lesz, élénk széllökésekkel kísérve. Szombat reggel 10, délután 18, este 14 Celsius-fok körül alakul a levegő hőmérséklete.

Vasárnap nedvesség is lesz a légkörben, kettős front érkezik, így napközben számíthatunk ismétlődő esőre, mely kevéssel 15 Celsius-fok alatt tartja a hőmérsékletet, és a szél is meghatározó lesz.

Hétfőn már jórészt gomolyfelhők lesznek az égen, délután zápor, zivatar lehet, és délután 20 Celsius-fokig melegedhet a levegő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!