viharos széllökések kísérik

2021.01.14. 07:00

Hózáporokkal érkezik a hidegfront Veszprém megyébe

A várhatóan 70 km/h-t meghaladó erős széllökések miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Forrás: pixabay

Csütörtökön napközben főleg az ország középső vidékein és a Dunántúlon nagy területen viharossá fokozódik az északnyugati szél, a legerősebb lökések meghaladhatják a 70-75, gomolyfelhők környezetében és a hegyekben akár a 80 km/h-t is. A szél elsősorban az ország nyugati felén a frissen lehulló havat is hordhatja átmenetileg – írja előrejelzésében az OMSZ.

A Veszprém és környéke időjárását figyelő vmeteo prognózisa szerint csütörtökön hidegfront érkezik hózáporokkal. Az élénk, olykor erős északnyugati szelet viharos széllökések is kísérhetik. A hőmérséklet reggel -2, délután 0 Celsius-fok körül ígérkezik, de a hőérzetünkön sokat ront majd a szél.

A folytatásban megkezdődik a szibériai hideg levegő beáramlása északkelet felől, de a sok felhőnek köszönhetően nem lesz annyira hideg, mint ahogy az korábban látszott.

Vasárnap lehet a mélypont -8 Celsius-fokos minimummal. Hétfőtől gyorsan enyhül az idő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!