Szélvihar

2024.01.26. 08:00

Mint az őrült, ki letörte… a fát

Számos helyen okozott és valószínűleg okoz is még károkat az igen erős, viharos szél vármegyénkben. Például a veszprémi Egry-lakótelep egyik parkolójában is, ahol szabályosan kettétörte ezt az egyébként már jól láthatóan beteg fát.

Benkő Péter

Nem sok kellett már a fa törzsének, szabályosan kettérepedt

Fotó: Benkő Péter

A fotókon jól látszik, hogy ez a fa nem találkozott fűrésszel, nem szándékosan vágták ki, viszont a hatalmas szél erejének már nem tudott ellenállni, a törés nyoma is látható. Hogy egy parkoló mellett dőlt ki, azt külön hangsúlyozzuk, hiszen – és ez a nagy szerencse – okozhatott volna jelentős anyagi károkat is, de szerencsére nem így történt. A fa már jó ideje nem volt egészséges, ez jól látszik a törzsén megtelepedett rengeteg gombáról.

Szeles időjárásra számíthatunk az előttünk álló hétvégén is, legyünk óvatosak, és akik családi házban laknak, ellenőrizzék rendszeresen a növényzet állapotát, hogy ne okozzanak kárt sem másoknak, sem maguknak. 

A kitört fa, és ami belőle megmaradt. Látszik rajta, hogy nem volt egészséges
Fotó: Benkő Péter

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!