xanax a kávéban

2018.01.31. 11:28

Kirabolta elkábított barátját egy tapolcai nő

Meglehetősen primitív módon raboltak ki egy férfit tavaly Nagyvázsonyban. A tettes 16 ezer forintot zsákmányolt, amiért a bíróság az ötletgazdát két év tíz hónap börtönre ítélte.

Mátételki András

A jogerős ítélet szerint a tapolcai M. Georgina jó anyagi körülmények között élő nagyvázsonyi férfivel tartott fent alkalmi szexuális kapcsolatot. Erről tudomást szerzett a lánnyal egy fedél alatt lakó unokatestvére, a másodrendű vádlott, F. Zoltán, aki elhatározta, hogy pénzt szereznek ismerősüktől. A tervbe beavatta a 27 éves nőt, aki belement abba, hogy lovagját elkábítják, majd megszerzik a nála lévő pénzt.

Az akcióra tavaly július 13-án került sor, amikor a lányért elment este Tapolcára az udvarlója. A kocsiba hárman ültek be, ugyanis F. Zoltán arra kérte őket, vigyék haza Vigántpetendre. Útközben azonban megálltak az egyik monostorapáti vendéglőnél, ahol kávét rendeltek. A gépkocsivezető figyelmetlenségét kihasználva a 32 éves F. Zoltán négy Xanaxot kevert az italába. (A vádlottat korábban már elítélték gondatlan közveszély okozásának vétsége miatt egy év fogházra, aminek a végrehajtását másfél évre felfüggesztették.)

Nagyvázsonyba, az áldozat lakására már csak ketten érkeztek meg, a lány és a barátja. Itt rövidesen öntudatlan állapotba került a sértett, amit kihasznált a vádlott: eltette a sértett zsebében talált 16 ezer forintot, valamint Audija 43 ezer forintot érő indítókulcsát, majd magára hagyta az elkábult barátját.

A Veszprémi Járásbíróság társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt M. Georginát két év börtönre ítélte, aminek a végrehajtását négy évre felfüggesztették. Viszont az ötletgazdának két év tíz hónapot kell rács mögött töltenie, s több mint 150 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezték.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!