Rendőrkézen a tolvajok

2018.06.06. 09:27

Több mint 300 kilogrammnyi akkumulátort lopott el két pápai férfi

Vádemelési javaslattal zártak le egy akkumulátorlopás miatt folytatott nyomozást a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai.

Polgár Tibor

A pápai családi ház utcafronti pincéjéből, az ablakon keresztül lopták el az akkumulátorokat Fotó: rendőrség

Az eljárás adatai szerint a 32 éves O.Ferenc és a 19 éves E.A.Ferenc pápai lakosok április 23-ra virradó éjszaka több mint 300 kilogrammnyi használt gépjármű-akkumulátort loptak el egy pápai családi ház utcafronti pincéjéből az ablakon keresztül – tájékoztatta a Naplót a rendőrség. A helyiségből O. Ferenc az összes ott tárolt akkumulátort kiadta a 19 éves társának, majd egy kézikocsin eltolták a zsákmányt egy közeli lakatlan házba. A lopott tárgyakat április 23-án reggel a két férfi ismerőse, az 51 éves Sz. Ádám pápai lakos értékesítette egy téti színesfém-kereskedésben.

A pápai családi ház utcafronti pincéjéből, az ablakon keresztül lopták el az akkumulátorokat Fotó: rendőrség

A sértett bejelentését követően a rendőrök az adatgyűjtés eredményeként még aznap előállították mindhárom személyt a Pápai Rendőrkapitányságra, és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozók Sz. Ádámtól lefoglalták a lopott akkumulátorokért kapott több mint 60 ezer forintot. Az O.Ferenc és E.A.Ferenc ellen lopás vétség, míg Sz.Ádám ellen orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a pápai rendőrök a napokban lezárták, és az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!