Interaktív előadások

2018.07.09. 07:00

Táboroztak az ajkai rendészeti hallgatók

Veszprémi megyei rendőrök is oktatták az ajkai rendészeti hallgatókat Szolnokon, közölte Aradi Virág megyei rendőrségi sajtóreferens.

Kovács Erika

A Veszprémi Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnázium,Szakközépiskola és Kollégium 2018. július 1. és július 6. között a rendészeti ágazati képzésben részt vevő tanulóknak a szakmai gyakorlat részeként programokkal gazdag nyári tábort szervezett Szolnokon. A tanulók betekinthettek a Szolnoki Rendőrkapitányság és a Tiszai Vízi rendészeti Rendőrkapitányság munkájába is.

Interaktív előadásokat hallgattak meg a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság (VMRFK) munkatársaitól. Így Pintér József rendőr főtörzszászlós baleset-helyszínelő beszélt arról, hogy melyek a leggyakoribb okok, amelyek a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek hátterében állnak. Ilyen például, amikor az elsőbbséget nem adják meg, a gyorshajtás, telefonálás útközben, a kanyarodási szabályok megsértése.

Borbély Zoltán rendőr alezredes, a VMRF közrendvédelmi osztályának vezetője a rendőrség csapatszolgálati feladatairól, a speciális technikai eszközökről, illetve a határvédelmi feladatokról beszélt a diákoknak. A szervezők előadásokon kitértek a térképészetre, a kommunikációra, lőfegyver-, és lövészeti ismeretekre, a drogfogyasztás káros hatásaira, és utóbbi büntetőjogi következményeire is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!