az egész család benne volt

2019.07.23. 17:30

Saját gyermeke ruhájába rejtette a drogot a várpalotai anya

Kábítószer-kereskedelem bűntette miatt egy Várpalotán kábítószert terjesztő házaspár letartóztatását indítványozta a Veszprém Megyei Főügyészség, melynek a bíróság helyt adott, közölte a főügyészség.

Kovács Erika

Fotó: Archív

A 40 éves férfi és 43 éves házastársa 2018 júliusában költöztek Várpalotára a négy kiskorú gyermekükkel együtt, majd mintegy fél évvel később elhatározták, hogy kábítószerrel kereskednek. A marihuánát, speed port és ecstasy tablettákat a férfi szerezte be, Várpalotán elrejtette, és azokat előbb ő maga, később házastársa árusította. A gyanúsítottak a kábítószer-kereskedelemből befolyt bevételből tartották fenn magukat és családjukat.

Idén, július 19-én az asszony 11 éves gyermekük társaságában találkozott az egyik kábítószer-vásárlóval, akinek marihuánát adott el. A nyomozó hatóság ezután igazoltatta őket, amikor a gyermeknél lévő táskából, illetve a gyermek ruhájából 30 darab, alufóliába csomagolt növényi eredetű anyag, valamint tasakokba csomagolt fehér por és 150 darab, különböző tabletta került elő.

A Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója a szökés és elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének, valamint a bűnismétlés veszélye miatt a gyanúsítottak letartóztatását egy hónapra elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!